U Valhally dochází k problémům s úspěchy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka U Valhally dochází k problémům s úspěchy

U Valhally dochází k problémům s úspěchy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 11. 2020 12:06 1
Reklama

Nejnovější přírůstek do značky Assassin’s Creed, vikingské pokračování s podtitulem Valhalla, nabízí celkem neobvyklou možnost přenosu uložených her mezi platformami. Zdá se ale, že to má neblahý dopad na fungování systémů achievementů nebo trofejí.

Při přenášení uložených her by neměly být zahrnuty ani úspěchy, ani jejich pokrok, což je v pořádku. Redaktorka serveru Gamespot Lucy James ale upozorňuje na to, že někdy přestane systém achievementů/trofejí fungovat úplně. Jednoduše řečeno se nové úspěchy po přechodu na jinou platformu přestaly odemykat.

Řešení je poměrně komplikované. Dle redaktorky bylo nutné odpojit svůj účet Ubisoft Connect (což znamenalo ztrátu předobjednávkových bonusů), vymazat uložené hry a následně hrát offline (aby titul nevyžadoval připojení k službě Connect). Je tedy otázkou, zda se raději nesmířit s absencí achievementů/trofejí.

Konkrétně na konzolích Xbox si pak hráči stěžují na podobné problémy, které nijak nesouvisí s přenosem dat. Achievementy se často neodemykají, případně jim zamrzají počítadla progressu. Na konzolích PlayStation zase existují dva separátní seznamy trofejí pro jednotlivé generace. Z PlayStationu 4 na PlayStation 5 si tedy můžete převést uložené hry, ale trofeje musíte odemykat znovu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama