O digitální verze CP 2077 je velký zájem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O digitální verze CP 2077 je velký zájem

O digitální verze CP 2077 je velký zájem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

30. 11. 2020 13:24 7
Reklama

Fyzické nosiče zatím stále mají své místo na trhu, čísla z prodejů ale jasně poukazují na skutečnost, že jsou mezi hráči digitální verze daleko oblíbenější. Mnoho konzolistů ostatně letos sáhlo po bezdiskovém PlayStationu 5. Také studio CD Projekt Red očekává, že v případě jejich horké novinky dají hráči mnohem častěji přednost digitální verzi.

V rozhovoru s investory prozradil očekávání Piotr Nielubowicz, finanční ředitel polského studia. Cyberpunk 2077 podle něj výrazně překoná poslední Geraltovo dobrodružství, už nyní se v předobjednávkách jasně odráží velká poptávka po digitálech. „Kam až to zajde? To upřímně nevíme, ale definitivně mnohem dál, než v případě třetího Zaklínače,“ vysvětlil a dodal svůj skromný odhad, podle něhož bude podíl digitálních verzí zcela určitě nadpoloviční.

Není to tak dávno, co musel finanční ředitel investory uklidňovat v souvislosti s odkladem na prosinec. Je jasné, že bude hra v letošním roce na trhu poměrně krátkou dobu, Nielubowicz však připomněl, že se 90 % příjmů v prvních třech měsících uskuteční v úvodních čtyřech týdnech. Přesně tak tomu bylo u Zaklínače. Společnost každopádně musela vynaložit další finance na marketingovou kampaň, která musela být upravena.

Za odklad mohou původní verze konzolí PlayStation 4 a Xbox One, autoři nebyli spokojeni, jak zde RPG běží. Aby tedy předešli negativní reakci, rozhodli se vzít si další čas na malé úpravy. Adam Kiciński se nechal slyšet, že jsou verze pro starší konzole až překvapivě dobré. Prezident polského studia následně prohlásil, že se ve finální verzi sice objeví nějaké chybky, bude jich ale rozumné množství, takže si jich hráči sotva všimnou. Zda se tento výrok potvrdí, zjistíme už 10. prosince, kdy Cyberpunk 2077 vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama