Cyberpunk na starých konzolích? Žádná sláva
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cyberpunk na starých konzolích? Žádná sláva

Cyberpunk na starých konzolích? Žádná sláva

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 12. 2020 13:10 23
Reklama

Hráči po celém světě se konečně dočkali. S úderem dnešní první hodiny ranní středoevropského času vyrazili do ulic Night City a užívají si jedné z nejočekávanějších her generace. Většině z nich sice znepříjemňují život bugy, PC hráči si ale alespoň užívají pohledné grafiky. Naopak hráči na původních konzolích Xbox One a PlayStation 4 jsou dost rozpačití.

Až sedm let staré stroje si totiž nejsou s Cyberpunkem schopné příliš dobře poradit. Sociální sítě tak pomalu plní úsměvná videa demonstrující stav hry. Převážně jde o těžké grafické artefakty, ať už je to velmi nepřesvědčivé nasvětlení scén s podivnými barvami prostředí, rozmazané textury obyvatel města, glitchující animace, rozpadající se modely nebo obecně velmi ošklivá grafika. Často se hovoří o obrovských propadech frameratu. Na druhou stranu někteří hráči namítají, že jejich verze běží bez problémů.

Stav na mezigeneračních strojích (PlayStation 4 Pro a Xbox One X) je dle všeho výrazně lepší, verze pro One X má být dokonce srovnatelná s tou počítačovou. Tak jako tak se ale stále mluví o tristním technickém stavu plném chyb a bugů. Připomínáme, že next-gen update pro konzole Xbox Series a PlayStation 5 vyjde někdy v průběhu příštího roku. I na těchto konzolích tedy hrajete pouze zpětně kompatibilní verzi pro danou konzolovou rodinu.

Hráči na PC jsou z detailů prostředí často nadšeni.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama