CDP se omlouvá a vrací peníze za Cyberpunk
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CDP se omlouvá a vrací peníze za Cyberpunk

CDP se omlouvá a vrací peníze za Cyberpunk

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 12. 2020 09:43 20
Reklama

Polské studio CD Projekt RED vydalo prohlášení, ve kterém se omlouvá všem hráčům, kteří si Cyberpunk 2077 “užívají” na původních verzí konzolí minulé generace. Hráči také sdílí své zkušenosti s navrácením peněz, refundy dle všeho probíhají bez větších otázek a diskuzí. 

O tristním stavu hry na nejstarších verzích konzolového hardwaru jsme psali například zde. Problémy, které rychle naplnily sociální sítě ještě vyeskaloval ten fakt, že společnost zaslala kritikům a influencerům v první vlně před vydáním pouze klíče pro PC verzi hry, která je na tom technicky výrazně lépe. I na počítačích se ale najdou hráči, kterým hra neběží jak má, i přes dostatečně výkonný hardware.

V prohlášení vyvedeném na typicky žlutém pozadí se autoři omlouvají za stav na konzolích PlayStation 4 a Xbox One a slibují, že v příštích dnech, týdnech a měsících udělají vše pro to, aby byla hra i zde perfektně hratelná. Další menší aktualizace by měla přijít během týdne, další dvě velké jsou pak naplánovány na leden a únor příštího roku. Zároveň se omlouvají za zmíněný přešlap se zaměřením na PC verzi hry, studio uznává, že tak hráče dezinformovalo.

CD Projekt také prosí nespokojené hráče, aby využili možnost refundů. U digitálních verzí pro Xbox One a PlayStation 4 se lze obrátit na dedikovaný mechanismus obchodu, vrátit lze ale i krabicovou verzi hry. Studio prosí hráče, aby nejdříve kontaktovali svého prodejce (někteří prodejci v Austrálii například otevřeně nabízí vrácení peněz za Cyberpunk) a v případě nouze řešili problém přímo s představiteli CD Projektu.

PSA: Sony is issuing refunds even past the 2 hour play time for digital games, if you file a refund claim and talk to a rep. from r/cyberpunkgame

Hráči nicméně sdílí své pozitivní zkušenosti. Dle všeho platformy PSN, Xbox Store, Steam i GOG velmi aktivně reagují na žádosti a peníze vrací i za poměrně nestandardních podmínek, například po několika odehraných hodinách. Hráč citovaný výše mimochodem tvrdí, že (dle tvrzení zástupkyně) společnost Sony podala obchodní stížnost na CD Projekt. Kauza by tedy mohla mít dopad i na vztahy mezi firmami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama