Investor připravuje žalobu na CD Projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Investor připravuje žalobu na CD Projekt

Investor připravuje žalobu na CD Projekt

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 12. 2020 11:28 4
Reklama

CD Projekt Red nyní řeší problémy spojené s vracením peněz hráčům, kteří nejsou spokojeni s Cyberpunkem, což se děje především v případě verzí na původní konzole Xbox One a PlayStation 4. Vzpomenout můžeme na sever OpenCritic, který polské studio obvinil z toho, že před hráči záměrně skrývalo skutečný technický stav. Celá kauza by navíc mohla mít poměrně nepříjemnou dohru.

Společnost by totiž mohla čelit žalobě. Tu chce podat varšavský právník Mikołaj Orzechowski, který je dle vlastních slov zároveň jedním z investorů studia. CD Projekt Red podle něj o hře podával klamavé informace, aby si zajistil vyšší zisk. Orzechowski zároveň vyzval všechny další zájemce, aby se k němu v žalobě připojili.

Studio se rozhodlo, že hráčům neukáže, jak se RPG hýbe na původních konzolích, prezentovalo pouze verze pro Xbox One X, PlayStation 4 Pro a jejich nástupce, tedy Xbox Series a PlayStation 5. V rozhovoru s investory se vedení nechalo slyšet, že na původních kozolích hra běží „překvapivě dobře“, což si mnozí vyložili jako prachsprostou lež.

Ne neupřímnou komunikaci s hráči a investory tak studio může doplatit, pokud by tedy soudy uznaly, že skutečně šlo o klamavou reklamu. CD Projekt Red se bude muset hodně snažit, aby si poskvrněnou reputaci vylepšil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama