Dabérka Abby vzpomíná na natáčení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dabérka Abby vzpomíná na natáčení

Dabérka Abby vzpomíná na natáčení

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 1. 2021 12:00
Reklama

Laura Bailey je profesionální dabérkou, která za svou kariéru namluvila více než 500 postav. Mimo jiné je také stálicí herního průmyslu, její hlas zazněl například v titulech Gears of War, World of Warcraft, Final Fantasy nebo Persona. Naposledy se věnovala Abby z The Last of Us Part II, za což obdržela i cenu na loňských The Game Awards. Bailey v rozhovoru pro Game Informer přiznala, že šlo o velmi těžkou roli. Pokud jste zatím druhý díl nehráli, pečlivě zvažte, zda chcete ve čtení pokračovat. Nevyhnula se totiž malým spoilerům.

Pro Bailey byla role zajímavá už jen díky tomu, že mohla spolupracovat s kamarádkou Ashley Johnson, představitelkou Ellie. Abby je bezesporu polarizující postavou, která u fanoušků vzbudila velké emoce, což je něco, s čím se herečka stále vyrovnává. „Bylo mi jasné, že vzbudím velký vztek, nečekala jsem ho ale v takovém rozsahu.“ Ztvárnění Abby vnímá jako jednu z nejtěžších rolí, k nimž se za svou kariéru dostala, jedním dechem ale dodává, že šlo zároveň o jednu z nejúžasnějších postav, s nimiž měla tu čest.

Nijak neskrývá, že i ona sama měla problém najít si k Abby cestu, když se poprvé pustila do hraní. Přestože věděla, co se ve hře stane, neměla Abby ráda, což bylo zrovna v jejím případě velmi zvláštní, protože do postavy otiskla vlastní osobnost. Nepříjemné pocity ale překousla a pokračovala v hraní. Brzy si uvědomila, že nenávist vůči Abby byla součástí plánu.

The Last of Us Part II nanabízí pozitivní příběh. Bailey se svěřila, že bylo natáčení emocionálně vyčerpávající. Bylo těžké setřást negativní pocity, zavřít za sebou dveře a v klidu odejít domů. Proto úplně nejraději vzpomíná na sekvence s postavou Owena, s níž Abby zažívá i hezké chvíle. Tehdy jí přišlo, jako kdyby pracovala úplně na jiném projektu. S láskou vzpomíná také na pasáže, v nichž figuroval Lev a Yara. „Opravdu jsem si připadala, jako kdybych během natáčení měla malého bratra a sestru.“ Jako nejvypjatější moment označila závěrečnou potyčku mezi Abby a Ellie, která byla pro obě herečky velmi náročná. Bailey je ale ráda, že mohla něco podobného zažít, protože v běžném životě ji něco takového asi nikdy nepotká.

Dabérka Abby vzpomíná na natáčení
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama