Returnal předvádí palebný arzenál
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Returnal předvádí palebný arzenál

Returnal předvádí palebný arzenál

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 1. 2021 09:00
Reklama

Studio Housemarque se pravidelně připomíná s novinkou Returnal. Tentokrát se o slovo přihlásil kreativní ředitel Harry Krueger, který na oficiálním PlayStation blogu představil palebný arzenál hlavní hrdinky Selene. Povídání je doplněno čerstvým trailerem.

Selene si na průzkum planety Atropos vzala několik vlastních zbraní, cestou si však může kvéry vylepšit, čímž si o něco zvýší šance na přežití v procedurálně generovaném světě. Krueger dává za příklad Spitmaw Blaster, který je v základu podobný brokovnici. Díky modifikátorům lze ale výrazně změnit jeho chování, Blaster může například plivat výbušné střely, případně tvořit kyselinová jezírka oslabující potvory, které se v nich nechtěně vykoupou.

Modifikátory lze zároveň dle libosti kombinovat, hráči mohou v tomto směru experimentovat a najít si vlastní herní styl. A to ještě nebyly zmíněny alternativní palebné režimy, jimiž disponuje každá zbraň. Zde dojde na využití adaptivních triggerů. Pokud se spoušť L2 zmáčkne do poloviny možného záběru, hlavní hrdinka zamíří, když se domáčkne, dojde k aktivaci sekundárního režimu.

Vývojáři vytvořili deset základních zbraní, k nimž nabídnou 90 modifikátorů, přičemž každý z nich má tři úrovně. Co se alternativních režimů týče, těch je k dispozici deset. Možných kombinací je tedy celá řada. Je ale potřeba počítat s tím, že Selene unese pouze jednu zbraň, je proto na místě pečlivě vybírat. Zde se sluší zmínit, že na každý typ nepřátelských jednotek platí něco jiného, hráč je tedy nucen experimentovat.

Za připomínku také stojí, že jde o rogue-like záležitost. Selene s každou smrtí přijde téměř o všechny zbraně, modifikátory i dosažené schopnosti. Pravidlo porušuje mimozemské zařízení Cthonos, které sleduje, jak se hlavní hrdince daří. Pokud Selene dokáže nasbírat dostatek bodů, odmění jí Cthonos náhodně vygenerovaným předmětem, s nímž bude další průchod o něco jednodušší.

V traileru je vidět také parazit, který Selene naruší skafandr. S ním získává jisté výhody, zároveň však musí počítat s negativním efektem. Parazit kupříkladu částečně regeneruje zdraví, mrtvé potvory ale kvůli němu zanechávají louže s nebezpečnou kyselinou. Díky jednomu z artefaktů je také možné za každého parazita získat bonus k maximálnímu zdraví. Počítá se i se systémem checkpointů, ne každá smrt tedy musí znamenat restart celého cyklu.

To vše si brzy vyzkoušíme na vlastní kůži, datum vydání se totiž pomalu blíží. Returnal vyjde 19. března jako exkluzivita pro konzoli PlayStation 5.

Returnal předvádí palebný arzenál
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama