Returnal nabídne hororové pasáže
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Returnal nabídne hororové pasáže

Returnal nabídne hororové pasáže

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 3. 2021 12:30 1

Studio Housmarque se minulý týden blýsklo působivou ukázkou k chystané střílečce Returnal. Krom přestřelek autoři také naznačili, jak nehostinné prostředí planety Atropos vnímá hlavní hrdinka. Záběry následně interpretovali v jednom z rozhovorů.

Reklama

Pro magazín GameSpot se ke hře vyjádřil game director Harry Krueger a narrative director Gregory Louden. Z rozhovoru vyplývá, že hra často přetéká do psychologického hororu. Planetu autoři do jisté míry vnímají jako další postavu, která v Selene vzbuzuje mnoho otázek a především velkou nejistotu. Prostředí se mění s každou další smrtí, Selene neustále pochybuje, zda jde o realitu, nebo výplod její fantazie.

To vše ale platí i pro hráče. Ti si dění na obrazovce mohou vyložit po svém. Zdá se, že autoři nehodlají zbytečně vysvětlovat, každý si bude muset najít vlastní pravdu. S každou další smrtí bude více jasné, co se vlastně děje.

Selene postupem času najde audionahrávky, skrze něž promlouvá sama k sobě. Ani zde si nemůže být jistá, zda jde o důmyslný způsob varování před dalšími nástrahami, nebo o past, o níž se postarala zákeřná planeta. V těchto momentech se přítomnost prolíná s budoucností, na hráče evidentně čekají schizofrenní situace.

Článek poukazuje také na dům z poslední ukázky. Pokud do něj Selene vejde, kamera se přepne do first-person pohledu. V baráku jsou ukryta tajemství, vzpomínky a traumata z jejího osobního života. A s nimi se bude muset vypořádat. Returnal vyjde 30. dubna jako exkluzivita pro PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama