Hogwarts Legacy opustil šéfdesignér
i Zdroj: Avalanche Software / Warner Bros.
Novinka Hogwarts Legacy opustil šéfdesignér

Hogwarts Legacy opustil šéfdesignér

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 3. 2021 09:36 10

Troy Leavitt, šéfdesignér projektu Hogwarts Legacy, se nedávno dostal do hledáčku kritiků. Stál za tím tvůrce obsahu Liam Robertson který odhalil, že Leavitt před lety provozoval vlastní YouTube kanál skrze který se vyhrazoval proti názorům označovaným jako “social justice”. Nyní vývojář oznámil, že ukončuje spolupráci se studiem Avalanche a na hře dále pracovat nebude.

Reklama

Sám Leavitt podotýká, že ze studia nebyl vystrnaděn a odchází dobrovolně. Také pochválil všechny vývojáře z týmu, vydavatele Warner Bros. i projekt samotný. Přesný důvod svého odchodu nesdělil, láká však na připravované video, které nahraje na svůj kanál. V tom by měl vysvětlit všechny okolnosti nastalé situace.

1. I have made the decision to part ways with Avalanche Software. I have nothing but good things to say about the game, the dev team, and WB Games. 

2. I will be releasing a YouTube Video about this soon on my channel.

— Troy Leavitt (@Troylus_true) March 5, 2021

To clarify: I felt absolutely secure in my position. However, I still wanted to resign for reasons that I will explain in that forthcoming video . I’m in excellent spirits and very pleased with my relationship with WB and Avalanche.

— Troy Leavitt (@Troylus_true) March 5, 2021

Šlo už o druhou kontroverzi spojenou s tvůrci hry. Hogwarts Legacy se od počátku potýká s negativním renomé spisovatelky a autorky předlohy J. K. Rowlingové, kritizované mimo jiné za její postoje k transgender lidem. Dle tvrzení některých osob blízkých vývoji se právě kvůli Rowlingové a Leavittovi snaží autoři vytvořit hru co nejvíce inkluzivní. Naposledy jsme se dozvěděli o plánované možnosti vytvářet postavy s nezávislými kombinacemi těla, hlasu a genderové identifikace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama