Bethesda podrobně představila Fallout 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda podrobně představila Fallout 4

Bethesda podrobně představila Fallout 4

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 6. 2015 04:54 34
Reklama

Konference společností Bethesda, která předcházela prvnímu oficiálnímu dnu veletrhu E3, začala prezentací nového dílu série Doom, zdaleka největší ohlas však mez přítomnými v sále sklidil Fallout 4. Vývojáři si jej nechali až na samotný závěr a rozhodně nebyli skoupí na slovo. K vidění byla nejen gameplay sekvence, ale také kratší úseky demonstrující nové prvky, soubojový systém a crafting.

Pokud jste si pod odhalení hry říkali, že všechno až na grafiku vypadá skvěle, pak už pravděpodobně víte, že žádné překvapení v tomto ohledu vývojáři neměli. Vzhledem k tomu, že hra vzniká už od roku 2009 a k jejímu rozpohybování slouží vlastní Creation Engine 2 (dříve Gamebryo), nemůže se vizuální ztvárnění hry rovnat například se zmiňovaným Doomem. Je to ale dost možná jediná piha na kráse komplexní hry, kterou Fallout 4 bez pochyb bude.

Z pohledu příběhu je zajímavé, že budeme moci sledovat události ještě krátce před tím, než svět upadne do nukleární války a bude v podstatě zničen. Vývojáři nechtěli prozradit příliš, ale úvodní sekvence, spojená s tvorbou mužské či ženské postavy, působila v kontrastu s očekávanou apokalypsou až nepříjemně harmonicky.

Bethesda podrobně představila Fallout 4
i Zdroj: Hrej.cz

Co se týče vylepšení oproti Fallout 3, resp. Fallout: New Vegas, vývojáři zapracovali zejména na craftovacím systému, pomocí kterého si budete moci vyrábět a vylepšovat zbraně i zbroj, ale také stavět osady, včetně budov k bydlení, podpůrných mechanismů i zbraní pro obranu před vším, co by vás chtělo sprovodit ze zdevastovaného světa. Do určité míry vám ve vašem snažení pomůže psí kamarád, který bude plnit vaše rozkazy, zahrnující i pokyn pro to, aby přinesl konkrétní věc.

I přes to, že budete moci dle slov vývojářů dělat ve hře v podstatě cokoliv, neobejde se hraní bez boje, který se dočká ve čtvrtém dílu vylepšení. Řeč je zejména o systému V.A.T.S., pomocí kterého můžete ve zpomaleném toku času přesněji zaměřovat jednotlivá místa na tělech nepřátel a účinněji je likvidovat. Vývojáři nezacházeli do hloubky, souboj ale působil přesně tak, jak byste od série Fallout očekávali a když už nic jiného, bez problému plynul v souladu s tím, jak se před hlavním hrdinou objevovali jednotliví nepřátelé.

Designér Todd Howard pak také promluvil o možnosti využít ke hraní druhou obrazovku, čímž dle svých slov adresoval naprosto hloupé mobilní aplikace, které ve většině případů za nic nestojí. Ta pro Fallout 4 se k hloupým mobilním aplikacím řadí také, Howard ji ale označil za nejlepší ze všech. Jedná se totiž o aplikaci Pip-Boy, která bude fungovat přesně jako stejnojmenný nástavec na ruku ve hře. Všichni, kdo si navíc koupí speciální edici hry, dostanou repliku zařízení, do které je možné zasadit telefon a užít si nejen úpravu atributů hlavního hrdiny pěkně stylově. Cena této edice se bude pohybovat kolem 3000 Kč, jedná se však zatím pouze o orientační přepočet z USD a navíc není jisté, zda bude v ČR vůbec k dispozici.

Představení Fallout 4 se nakonec neobešlo také bez odhalení data vydání, které je stanoveno na 10. listopadu tohoto roku. Vývojáři dle svých slov jednoduše nechtějí, aby hráči čekali byť o jediný den déle a slibují, že je čeká ten nejlepší herní zážitek, jaký kdy mohly hry nabídnout. Tak snad to bude pravda alespoň z poloviny.

Bethesda podrobně představila Fallout 4
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama