druha-miza-just-cause-2
Just Cause 2 Článek Druhá míza: Just Cause 2

Druhá míza: Just Cause 2

Maggot

Maggot

1. 12. 2012 23:00 3
Reklama

Jako lavina se přiřítila značka Just Cause, která byla odpovědí na sérii Mercenaries, ale také přímou reakcí na extrémně sílící žánr akčních her s otevřeným světem. Ačkoliv druhý díl stále funguje velice dobře a s hlavním hrdinou Ricem Rodriguezem, coby lovcem drogových dealerů a totalitních vládců, se zkrátka nenudíte (čímž nenarážíme na jeho zázračnou schopnost pilotovat vše od letadel až po ovce), tak obří zábavní plocha, jakou vám Just Cause 2 přímo nabízí, vyžaduje zpestření. Zábavnou a volnomyšlenkářkou povahu hry vyzdvihují i netradiční modifikace. A tak pro vás máme tradiční nálož desíti žoviálních úprav, které vám zamávají životem. Pokud se z vás nestanou neléčení gambleři, alespoň vás teoreticky připraví na dráhu drogového barona.

Just Cause 2 Multiplayer

Ke stažení: JC-MP.com

Skromná názvem, extrémně odvážná svým pojetím. Jedna z nejčerstvějších modifikací, jejíž beta testy probíhají právě v těchto dnech, chce podobně jako nejmenovaná finská firma spojovat lidi. Just Cause 2 totiž experimentuje s multiplayerem pohlcujícím až několik stovek lidí současně. Až teď? Bohužel ano, i když by si hra s padákem zasloužila podobnou péči již před několika lety, modifikace je momentálně pouze ve fázi testování. Jak bude ve výsledku (ne)fungovat si momentálně netroufáme odhadovat, jelikož bez oficiální podpory bude chod multiplayeru vcelku náročný. I kdyby nic, tleskáme za odvahu a nápad.

Pašovala by nezletilé kamarády

JC2FPS

Ke stažení: JustCause2Mods

Proč se na exotickou nádheru a masakr všeho druhu nepodívat z pohledu první osoby? Just Cause 2 vpravdě není ten typ hry, kterou byste si chtěli mermomocí zničit přidáním nové kamery, veškerá skepse ovšem opadne v moment, kdy naskočíte na motorku a začnete brázdit rozlehlý ostrov. Vzhledem k faktu, že se Rico vyučil jako řidič střelec, jsou veškeré přestřelky a akce mnohem dramatičtější když se na ně koukáte vlastníma očima. Co z toho, že nepřehlednost stoupne na mnohdy nesnesitelnou úroveň. Ale na to se v ráji nehraje!

Pašovala by kokain pod očními víčky

Superman Flying Mod

Ke stažení: JustCause2Mods

Nikoliv, nehaníme legendu, popravdě, létající Rico je větší drsňák, než ulízaná kancelářská myš, která se baví zachraňováním lidí a bušením do bastardů. Balíček zkrátka naučí hlavní postavu létat, což se vám může hodit zejména v pozdních fázích hry, kdy se nechcete pachtit z jednoho místa na druhé a zároveň být závislí na dopravních prostředcích. V komunitě jde o jednu z nejvíce ceněných modifikací, která nahrazuje ikonické padáky, které lze samozřejmě zpětně aktivovat. Teď už chybí jen Lois Lane.

Pašovala by kryptonit v trenkách... ehm, v kalhotkách

Rebalanced Mod

Ke stažení: JustCause2Mods

Nudíte se? Nebaví vás provokovat místní armádu a rebelské frakce? Chcete vidět nefalšovaný bordel, ale nechcete si ušpinit ručičky? Po aplikaci modifikace Rebalanced Mod se svět kolem vás změní v nefalšované peklo. Mezi hlavní přednosti souboru patří pozměněné chování umělé inteligence a frakcí, které nově válčí mezi sebou a to ve velkém stylu. To znamená, že při prozkoumávání ostrova občas narazíte na opravdu slušnou bitku, kde místo pěstí létají rakety a nože. A co teprve, když se do akce vloží i místní policejní sbor s lepším vybavením? Hugo Chávez by skákal radostí!

Druhá míza: Just Cause 2
i Zdroj: Hrej.cz

Pašovala by skupinové oběti

Awesome Mod Collection

Ke stažení: JustCause2Mods

Vzpomínáte si na cheaty v Grand Theft Auto, kde se po namačkání klávesové sekvence stalo z ulic města jedno velké destrukční derby? Civilisté co neumí řídit, civilisté co mají kvéry a nebojí se je použít… tato bláznivá modifikace se o něco podobného pokouší i s Just Cause 2. Civilové jsou v autech a dopravních prostředcích obecně mnohem drsnější, policie naopak vyměnila džípy a auta za tuk tuky a veškeré exploze jsou mnohem drtivější. Nenechte se ale zmást jejich přívětivou fasádou, v tomto případě vás budou pokutovat za rychlou jízdu smrtí. Pokud tedy hledáte klid, zamiřte jinam. S AMC je svět opět o něco blíže apokalypse.

Druhá míza: Just Cause 2
i Zdroj: Hrej.cz

Pašovala by koncentrovanou šílenost

Air Combat

Ke stažení: JustCause2Mods

Co si budeme povídat, i v Just Cause 2 létá na nebi mnohem méně letadel, než po ulici jezdí aut a motorek. Chápeme to, galon leteckého paliva je dražší, než Natural 98. Situaci napravuje tato maličká modifikace, která pětinásobí počet letadel na nebi. Přeloženo do řeči běžného lidu, při přeletu nad ostrovem budete mít co dělat, abyste se nesrazili s přepravním kolosem nebo stíhačkou. Zajímavá situace nastává v moment, kdy letadla přeletí nad vojenskou základnou s protileteckými bateriemi. Nastalý chaos připomíná oslavy zrušení prohibice. Jen té krve je v Just Cause 2 méně.

Druhá míza: Just Cause 2
i Zdroj: Hrej.cz

Pašovala by lidi na palubě

Magické lanko

Ke stažení: JustCause2Mods

Opět platí, že čím jednodušší, tím lepší. Tato modifikace si bere ikonu značky Just Cause 2, tedy vystřelovací lanko, kterým můžete předměty přitahovat nebo se rychleji přesouvat mezi vozidly, a značným způsobem zpříjemňuje jeho používání. Dosáhne totiž dál a reaguje mnohem rychleji na vaše povely. Tím pádem se snáze chytíte nízko letících helikoptér, přitáhnete si výbušné sudy z dálky, což je, co si budeme povídat, extrémně důležité. Kam nedosáhne ruka zákona, tam se musíte vyškrábat vystřelovacím hákem.

Pašovala by přenosnou šňůru na prádlo

Technopaths Black Market Mod

Ke stažení: JustCause2Mods

Nejspíš nám dáte za pravdu, že interakce s rozhraním obchodu, kde kupujete zbraně a vozidla, je v mnoha ohledech zbytečně komplikovaná a zdlouhavá. Dnům zbytečného načítání a sledování animací je konec, modifikace totiž osekává rozhraní o všechny zbytečnosti, přidává do seznamu další vozidla a zbraně, mnohem detailněji je filtruje, upravuje ceny i nakupování vylepšení a jiných předmětů. To, co nestihli vývojáři, zvládla komunita vcelku bravurně a tak by měla být instalace této úpravy jedním z esenciálních kroků při začínání nové hry.

Pašovala by T-A-B-L-E-T-Y!

HD Improved Clouds

Ke stažení: JustCause2Mods

Zatímco spousta jiných her, včetně těch technicky nejvyspělejších, se těší přízni nespočtu modifikací zlepšujících grafiku a fyzikální zákony enginu, v případě Just Cause 2 tomu tak není. Přesto občas narazíte na takovou úpravu, jež hru skutečně zkrášlí. Doporučit můžeme HD Improved Clouds balíček, který viditelně upraví mráčky. Ha ha ha! „Mráčky, cože, proč?!“ říkáte si? Chápeme, v rámci Just Cause 2, kde převážnou část herní doby svítí slunce a vy se kocháte slunečními paprsky, trhajícími obláčky, je ovšem přítomnost HD mraků více než potěšující. Už nám chybí jen duha a poníci.

Druhá míza: Just Cause 2
i Zdroj: Hrej.cz

Pašovala by přechlazené kapky

Ten, jehož jméno nevyslovujeme

Ke stažení z kůže: JustCause2Mods

Pokud na závěr čekáte nějakou specialitku, čekáte správně! Rico je drsný ťápek, ale na tohoto uniformovaného pána s předepsanými vousy a velice vyhraněným postojem ani zdaleka nemá. Skin Chucka Norrise není příliš věrný originálu, ale vědomí toho, že hrajete za borce v džínách a kožené bundičce je dostatečně silné na to, abyste si jako vládci všech moří a silnic skutečně připadali. Aby bylo hraní za Chucka Norrise trošku realističtější, měli byste si i s novou vizáží stáhnout jednu z tzv. God Mode modifikací, která z vás udělá nesmrtelný stroj určený k likvidaci ostrovů a darování peněz na nadace postižených dětí a opuštěných zvířat. Chuck je zkrátka lidumil, který má rád ostatní stvoření na všechny způsoby.

Druhá míza: Just Cause 2
i Zdroj: Hrej.cz

Nepašuje

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama