lego-marvel-super-heroes
LEGO Marvel Super Heroes Článek LEGO Marvel Super Heroes

LEGO Marvel Super Heroes

Lukáš Kunce

Lukáš Kunce

14. 1. 2013 23:00
Reklama

A jsou tu zase! Panáčkové z "Lega" na sebe tentokrát nahodili hadry ultrapopulárních superhrdinů ze světa Marvelu. Problém všech LEGO her ovšem spočívá v tom, že jsou prakticky úplně stejné – stejně se ovládají, stejně fungují a celou sérii lze bez řečí kolem zaškatulkovat mezi akční adventury. Tento přístup by se neměl výrazně změnit ani s příchodem LEGO Marvel Super Heroes, ačkoliv první informace nám dávají naději, že by to zas mohlo být o něco lepší než ještě čerstvá adaptace Pána prstenů.

LEGO Marvel Super Heroes
i Zdroj: Hrej.cz

Více Avengerů!

Loňský filmový trhák Avengers se podle dostupných zpráv podepíše i na videoherním zpracování hrdinského světa Marvelu. Do nejdůležitých rolí se dostanou právě členové týmu "mstitelů", tedy neohrožený Captain America, borec Iron Man nebo božský Thor, samozřejmě se ale můžete těšit i na nejlepšího pavučinometače Spider-Mana. Ústřední zápletka hry se točí kolem šíleného boha Lokiho, který se z nejasných důvodů nemůže vrátit do domovského Asgardu, jak by sám chtěl. I proto se spolčí s dosud neodhaleným záporákem. Jo, aby těch zlounů náhodou nebylo málo, na návštěvu zase jednou přiletí přerostlý stařík Galactus.

Scénař si vzal na starosti Mark Hoffmeier, pán, jenž se superhrdinskou tématikou zabývá už leta. Jako scenárista spolupracoval dokonce na animovaném seriálu The Super Hero Squad Show, ze které údajně pochází jeden z hlavních bastardů nové LEGO pecky. Tvůrci dosud pouze naznačili, že v dětské show postava plní roli pitomce, avšak ve hře se jí prý dostane daleko serióznější úlohy. Znalci Marvelu již spekulují, vzhledem k vesmírným rozměrům univerza ale bude snažší, když si počkáme na oficiální potvrzení.

LEGO Marvel Super Heroes
i Zdroj: Hrej.cz

Kvantita + kvalita

Jako základna a místo, odkud bychom se měli vypravovat na různé mise a jiná dobrodružství, poslouží americký New York. Stejně jako reálnému městu mu nebudou chybět tak významné oblasti jako netradičně strukturované náměstí Times Square nebo ikonická Socha svobody, z oblasti ryze fiktivních komplexů se můžeme těšit třeba na honosnou Stark Tower. Zajímavý je však převedším fakt, že v průběhu hraní lehne New York popelem a vy budete mít možnost podílet se na jeho zrekonstruování.

Téměř jistě můžeme počítat s přítomností nespočtu dalších významných lokalit a odkazů na marvelovské reálie. Minimálně jeden level proběhne v Oscorpu rodiny Osbourneových, a tedy se do hry určitě zapojí i dobrák Green Goblin. A jako si Batman pohrává s padouchy a blázny v hráčům známem Arkham Asylum, Spider-Manova parta se může těšit na vizitu komplexu The Raft, ústavu pro vyšinutější zločince poblíž New Yorku.

LEGO Marvel Super Heroes se pochopitelně bude snažit obsáhnout co nejvíce oblíbených charakterů, přičemž by tvůrci v žádném případě neměli opomenout legendy formátu Hulka, Magneta, Deadpoola.. a stovek dalších. Na rozdíl od některých starších LEGO titulů, například první poloviny příběhu Harry Pottera, by postavám opravdu měly být vlastní unikátní schopnosti a možnosti využití. Dá se tedy očekávat, že Spider-Man svými pevnými pavoučími vlákny bude doslova zamotávat nohy svým soupeřům, hráči umožní zhoupnout se mezi newyorskými mrakodrapy a předvede alespoň něco ze svých pavoučích smyslů.

LEGO Marvel Super Heroes
i Zdroj: Hrej.cz

Superhrdinská superhra?

Warner Bros. již vybraným médiím dokonce stihli odprezentovat ukázku jedné úrovně. V ní své síly spojují patriot Captain America a plecháč Iron Man, aby se propracovali k získání upgradu právě železňákova superobleku. Demo patřicně znázornilo právě "Amerikovo" speciální dovednosti – jeho kulatý štít se v některých částech zdi může zaseknout a vytvořit tak provizorní schůdek, ještě o něco zajímavější může být využití štítu jakožto elektrického vodiče. Dnes daleko populárnější Iron Man zase dokáže využít cizí počítače a elektronická zařízení ve svůj vlastní prospěch, a to včetně na dálku ovládaného vrtulníků.

Nízké kvality se v případě LEGO série nebojíme. S téměř stoprocentní pravděpodobností bude Marvel Super Heroes z více než poloviny shodná s předchozími tituly, jen nás vrhne do atraktivního prostředí a kostýmů ještě atraktivnějších hrdinů. Pokud by se ale náhodou stalo, že si na ní TT Games dají mimořádně záležet, všechny hrdiny učiní opravdu unikátními postavami a hráče donutí a pořádně namotivuje, aby poctivě prolezl každý zaprášený kout, pak budeme maximálně spokojeni.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama