level-185-bratri-ve-zbrani
Brothers In Arms: Road to Hill 30 Článek LEVEL 185: Bratři ve zbrani

LEVEL 185: Bratři ve zbrani

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

23. 11. 2009 23:31 4
Reklama

Den je čím dál tím kratší a konec roku je už pomalu na dohled. Co to znamená? Mnohé, ale hlavně se na stránky dostal Level s pořadovým číslem 185, i když ani ten není tím posledním, čeho se od nás letos dočkáte! Stejně jako každý rok ještě před vánoci přijdeme s číslem vánočním. Ale zpět k Levelu 185. Co všechno jsme přichystali a jaké hry jsme si mimo jiné vychutnávali?

Válečná plná hra na DVD: Brothers in Arms

Na DVD tentokráte jako plnou hru naleznete přiloženou válečnou akci Brothers in Arms: Road to Hill 30, která v sobě kombinuje prvky taktiky i střílečky. Základním kamenem hry je skutečný příběh seržanta Matta Bakera ze 101. vzdušné divize, samozřejmě s několika úpravami v zájmu intenzivnější a silnější válečné atmosféry ve hře. Mattova jednotka byla v den D sestřelena nad Normandií, čímž začíná sedmidenní hráčova pouť po francouzském venkově, kde je třeba se prostřílet od pobřeží až ke městu Carentan a získat nad ním úplnou kontrolu.

Vývojáři z Gearboxu (mimochodem tvůrci aktuálního hitu Borderlands) se vydali málo prošlapanou cestou kombinování akce s taktikou, kdy právě taktická složka hry je pro úspěch v žáru akce nesmírně důležitý. Ale nemusíte se bát ani akční část. Když promyšlená taktika selže, můžete se vždycky spolehnout na spoušť zbraně a nepřátele vystřílet.

Přesvědčte se sami, jak se podařilo zkombinovat tak různorodá herní pojetí do velmi dobře fungujícího celku. Hru na DVD najdete v původním znění s českými titulky.

Akční retro RPG

Stylová retro obálka napovídá, jaký titul se stal hrou čísla. Borderlands měla být tuctová střílečka s RPG prvky, ale pak se stalo něco nevídaného – proměnilo se celkové grafické pojetí a na světě byl potenciální hit. Jak velký, to už prozradí v podrobné recenzi Vojta Bednář. Co dalšího by v tomto čísle mělo následovat než Call of Duty: Modern Warfare 2? Recenze samozřejmě nechybí a hra nás svým přístupem ke hratelnosti nepřekvapila. Jak se nám celkově líbila i přes problémový multiplayer, odhalí recenze z pera držitele modré knížky (tedy ten nejlepší předpoklad pro hodnocené tohoto typu her), Martina Bacha. Abychom se nemotali jen kolem akcí, zmíníme další recenze – například nefalšovanou diablovku Torchlight, která odtrhla Radka Friedrich od hraní WoW, či pokračování populárního King’s Bounty s podtitulem Armored Princess. Na PC jsme se také dočkali odkládaného Ghostbusters: The Video Game, dále jsme se po deseti letech vývoje seznámili s českým RPG Inquisitor. Z českých luhů a hájů k nám zavítala též akční záležitost Dreamkiller a sportovně naladění se mohou těšit na zhodnocení nového PES 10, či manažerů Football Manager 10 a Championship Manager 2010.

Nezaostává však ani konzolová rubrika. Jednoznačným hitem je konzolová verze Assassin’s Creed II. Posvítili jsme si na metalem nasáklý Brütal Legend, desky jsme hoblovali na gramci v DJ Hero a ztuhlé svaly pak protáhli ve Wii Fit Plus. Bavili jsme se však i u zbylých konzolových her.

Už nikdy nepojedu Metrem

Oddíl novinek a komentářů se věnuje tomu, čemu je určen. Najdete v něm oblíbené komentáře a různá pozastavení nad děním v herním byznysu. Ve velkém preview jsme obrazně navštívili budoucnost, konkrétně moskevské metro, kde žije zbytek lidí ukrývajících se před podivnými nestvůrami – celé se to jmenuje Metro 2033. Akční hra je inspirována knihou, jíž je autorem Dmitrij Gluchovskij. Krom toho jsme si v novinkové sekci představili třeba českou akci Carrier Command: Gaea Mission, vyzkoušeli jsme PC preview verze Colin McRae: DiRT 2 a adventure Simon the Sorcerer 5 a krom dalšího také datadisk střílečky NecroVision s podtitulem Lost Company.

Bez špatných her to nejde, praví Rybka

Žádný tvůrce úmyslně nevytváří svůj titul jako mizerný, byli byste překvapeni, kolik zjevně špatných vývojářských rozhodnutí má celkem logické a pochopitelné důvody. Holt cesta do pekla je dlážděna právě těmi dobrými úmysly... Michal Rybka v tématu zmapoval všechny možné cesty, které vedou ke špatným hrám.

Vánoce, Vánoce přicházejí, upgradujme přátelé! Tak by se dalo shrnout hardware téma, které vám poradí, co ve svém počítači obměnit a v jaké cenové relaci lovit.

Dvě po okraj plná DVD = 16 GB dat

Plnou hrou na DVD je českými titulky opatřená Brothers in Arms: Road to Hill 30. Dále najdete běžný obsah datového DVD s mody, demoverzemi (Dragon Age, Race On, Wolfenstein a dalšími), hrami zdarma atd. Na video DVD jsme zařadili tradiční nálož od Level TV (podtitul Životy slavných: Lara Croft), machinimy, přes videonovinky, videorecenze (Borderlands, Brütal Legend, Dragon Age: Prameny, Torchlight, Uncharted 2 a řada dalších) až po redakční rubriku a speciál napěchovaný rozhovory, retrem, „makingofy“ atd. Zkrátka máte se nač těšit na všech frontách (ne jen na té druhoválečné).

LEVEL 185 – vyšel v pátek 20. listopadu a čeká jen na vás!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama