Preview Článek Little Nightmares 3 a další hry Bandai Namco - dojmy z Gamescomu 2023

Little Nightmares 3 a další hry Bandai Namco - dojmy z Gamescomu 2023

Martin Zavřel

Martin Zavřel

2. 9. 2023 14:00

Seznam kapitol

1. Little Nightmares 3 dojmy 2. Další hry Bandai Namco

Little Nightmares 3 se chystá změnit řadu věcí, přičemž tím nejzajímavějším přídavkem je možnost odehrát celou hru ve dvou. Vývojáři nám předvedli hraní jedné z úvodních kapitol. Ukázka byla součástí prezentace letošního portfolia her vydavatele Bandai Namco.

Reklama

Opravdových překvapení ve smyslu odhalení zcela nové hry nebylo na letošním Gamescomu příliš mnoho. Pokud lze ale soudit z vašeho hlasování v anketě zde na Hrej.cz, pak tím nejlepším překvapením bylo právě odhalení Little Nightmares 3. Tahle zdánlivě nenápadná série kuriózních hororových her si stále drží popularitu, kromě jiného díky unikátní atmosféře, celkově povedené výpravě i hratelnosti a dost možná také díky rozumné délce. Třetí díl si trochu nečekaně vzalo kompletně na starost vývojářské studio Supermassive Games (tvůrci “filmových” her jako jsou Dark Pictures, Until Down nebo The Quarry), což by mohlo přinést zajímavý nový tón do třetího dílu Little Nightmares série.

Little Nightmares 3 a další hry Bandai Namco - dojmy z Gamescomu 2023
i Zdroj: Bandai Namco

Největší novinkou ve hře je přítomnost multiplayeru - vývojáři z kooperativní hry dvou hráčů udělali hlavní prioritu při vývoji, když zjistili, jak moc je tahle funkce žádaná fanoušky předchozích her. Ujmete se nové dvojice postav, chlapečka a holčičky jménem Low a Alone, kterým musíte pomoct uniknout z tajemné Spirály v Nicotě. Pokud se vám stýská po postavách z minulých dílů, vývojáři naznačili, že se dočkáme odkazů na ně, ale více k tomu neřekli. Multiplayer bude fungovat pouze online, nikoliv jako “gaučový”, údajně proto, aby se ze hry nestala “párty” záležitost a stále si uchovávala pocit osamění a strachu. Pokud chcete hrát bez živého spoluhráče, druhé postavy se ujme AI.

Největší novinkou je přítomnost multiplayeru.

Na Gamescomu nám během prezentace hry dvojice vývojářů odehrála v menším “kině” jednu z úvodních kapitol hry, ve které se ústřední dvojice postav trmácela pouštní bouří, aby se před nimi vynořilo vysokou zdí obehnané prastaré město Necropolis. Labyrint polorozpadlých domů v jeho ulicích pak skýtal všechno to, co z téhle série známe - všelijaké žebříky, bedny k posouvání a další jednoduché plošinkové nebo puzzle výzvy. Některé využívájí spolupráci obou postav, když třeba musíte synchronizovaným skákáním “produpnout” starý dřevěný poklop. Město je zdánlivě mrtvé, ale také zaplněné zkamenělými lidmi, mrtvolami v pytlech a dalšími hrůzami. 

Little Nightmares 3 a další hry Bandai Namco - dojmy z Gamescomu 2023
i Zdroj: Bandai Namco

Tou největší hrůzou je hlavní “boss” této lokace, deformovaná gigantická holčička připomínající oživlou panenku, která neustále šmátrá po vaší dvojici a bourá věci kolem nich. V jednom obzvláště děsivém momentu si do temného kouta v místnosti tato monstrozita rozsvítila silný reflektor z jednoho svého oka. Ačkoliv je tato lokace navzdory tradicím série zobrazená v denním světle, je to pošmourné denní světlo v nemrtvém pouštním městě, probouzející strach stejně jako potemnělé lokace z minulosti. Hra bude rozdělena na kapitoly a každá kapitola bude mít nějakého ústředního zloducha/bosse.

Little Nightmares 3 vyjde v roce 2023 pro PC, PS4, PS5, X1, XSX|S a Switch.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama