Na Skyrim láká video à la The Neverhood
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Skyrim láká video à la The Neverhood

Na Skyrim láká video à la The Neverhood

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 10. 2016 15:10 3
Reklama

Včera do obchodů vtrhl remaster The Elder Scrolls V: Skyrim s podtitulem Special Edition se všemi DLC, vylepšenou grafikou a podporou modifikací na konzolích. To je ideální příležitost shrnout si novinky z posledních hodin a dní na konto této oživené legendy.

Na pět let starý originál můžete zavzpomínat krásným videem od jednoho z fanoušků v rámci projektu #SkyrimMemories. Jeho autor Lee Hardcastle tímto originálním způsobem připomněl některé z památných chvil, které hráči strávili s původní hrou. Za tímto účelem se spojil podle popisku videa přímo s Bethesdou. Výsledkem je pohádková animace, která vás určitě nechá vzpomenout nejen na samotný Skyrim, ale díky svému pojetí i adventury The Neverhood a Armikrog. Lee Hardcastle v podobném duchu složil už dříve poctu třeba akci Doom.

Tímto videem ale výčet novinek na konto Skyrimu samozřejmě nekončí. Marketingový guru Bethesdy Pete Hines připomněl na Twitteru fórek s falešnou omluvenou od doktora. Pokud nemáte dovolenou, případně vás nechtějí pustit ze školy kvůli hraní Skyrimu, k dispozici máte lékařské potvrzení, že musíte být následujících 48 až 72 hodin doma. Jasně, asi to nezabere, ale tady v redakci se nám Dr Agon Born zdá být jako docela důvěryhodný medicinman. Mimochodem Pete Hines falešné omluvenky ze školy a z práce vydával už loni na podzim při uvedení Falloutu 4.

Stále ještě nemáte Skyrimu dost? Možná byste potřebovali zatáhnout do Tamrielu celou rodinu. Můžete tak učinit v březnu 2017, kdy má vyjít oficiální licencovaná mutace Monopoly ve stylu Skyrimu. Oznámila to společnost Merchoid. Chybět v ní pochopitelně nebudou známé lokace, postavy ani mytologie. Speciální bude herní plán, žetony, karty, kostka i stavby. Výrobce láká na budování nových vesnic ve Winterholdu a hradů v Windhelmu. Máme si jen dávat pozor, aby naši investice nezmařili obávaní draci, kteří mohou zaútočit kdykoli.

Mimochodem, kromě mnoha jiných mutací existují už i Monopoly inspirované hrami Fallout, Street Fighter či Assassin's Creed. Jak už bylo řečeno, na trh přijde nová deskovka v březnu a stát má 48 dolarů, tedy v přepočtu skoro 1200 korun.

Necháme v tuto chvíli stranou všemožná srovnání grafiky. Zajímat by vás ale mohlo, že si fanoušci stěžují, že minimálně PC verze remasterovaného Skyrimu má horší zvuk než originál. Způsobené je to údajně tím, že Bethesda použila kompresní formát .xwm namísto původních wavů, které byly bez komprese.

No a kromě toho se pochopitelně hodně řeší modifikace na konzolích. V oficiální databázi Bethesdy byste nyní našli 313 modů. Přibližně třetina z nich je určena pro PC verzi, na Xboxu One jich funguje 145 a na PS4 zatím jen 56. Pete Hines už ale zmínil, že se budou vývojáři snažit, aby nabídka by co možná nejvyrovnanější, a aby mohly mody nejen pro Skyrim, ale i Fallout 4 fungovat do budoucna na všech platformách stejně. Což v tuto chvíli není možné, protože na PS4 musí autoři modů využívat jen assety od vývojářů a nemohou vytvářet od základu své vlastní. Šlo zřejmě o podmínku Sona, aby modifikace do F4 a Skyrimu na své konzoli vůbec pustila.

Pro Skyrim už jsou v databázi Bethesdy nachystané různé kousky. Hardcore obtížnost, vypnutí regenerace zdraví, expanze vesnic nebo oblíbený survival mod Frostfall, který se z PC dostal i na Xbox One. Za pozornost stojí podle různých žebříčků i The Forgotten City s osmi hodinami nových dobrodružství, výmluvně pojmenované mody Elemental Destruction Magic či Power Greatswords. Pak je tu Conan Hyborian Age s novým dungeonem a questem inspirovaný slavným filmem. Objednat si můžete i méně agresivní zvířata, prsten, který vám propůjčí větší nosnost, nebo zjednodušenou navigaci světem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama