Netflix chce dále prorůstat do herního trhu a hledá zkušené autory. Nabídne také předplatné?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Netflix chce dále prorůstat do herního trhu a hledá zkušené autory. Nabídne také předplatné?

Netflix chce dále prorůstat do herního trhu a hledá zkušené autory. Nabídne také předplatné?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 5. 2021 18:21

Seriálový a filmový gigant Netflix, který patří mezi největší hráče na trhu streamovacích služeb i klasických produkčních společností, zřejmě hodlá pořádně přitlačit i ve světě her. Už v minulosti oznámil, že za největšího konkurenta považuje Fortnite, a dle posledních zpráv nyní hledá do vedoucích pozic ambiciózní veterány herního průmyslu, kteří by mu pomohli dále růst.

Reklama

  • Netflix prý chce dále prorůstat do herního průmyslu
  • Hledá zkušené manažery, kteří mu s tím pomůžou
  • Mluví se i o možnostech herního předplatného

S informací přišel magazín The Information. Ten tvrdí, že Netflix kontaktoval několik velmi zkušených jmen průmyslu a chce dále investovat do her. Mluví se třeba o možnosti předplatného s možností exkluzivních nebo dočasně exkluzivních titulů. Netflix by tak mohl konkurovat Game Passu, Apple Arcade nebo třeba nabídkám Epic Games Store.

Pro web Polygon skutečnost nepřímo potvrdil mluvčí Netflixu. Ten připomněl, že Netflix už nějakou dobu vztah s herním průmyslem navazuje, ať už skrze interaktivní zážitky (Bandersnatch) nebo herní adaptace populárních seriálů a filmů (La Casa de Papel, Stranger Things). Souhlasí pak s tím, že v tomto oboru společnost vidí budoucnost. 

Netflix se angažuje také “opačným” směrem, tedy ve filmových adaptacích herních sérií. Produkoval animované seriály na základě licencí Dota a Castlevania a s hrami samozřejmě úzce souvisí i seriálový Zaklínač.

Konkrétní povaha plánů Netflixu je zatím neznámá, zdá se ale, že bychom se brzy mohli vedle seriálů a filmů dočkat i dalšího, tentokrát více interaktivního obsahu. Jen doufejme, že se tím, kvůli snahám o exkluzivitu, herní průmysl a nabídka jednotlivých platforem ještě více nerozdrolí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama