Nově představenou NFT platformu Quartz kritizují i zaměstnanci Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nově představenou NFT platformu Quartz kritizují i zaměstnanci Ubisoftu

Nově představenou NFT platformu Quartz kritizují i zaměstnanci Ubisoftu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 12. 2021 08:00 4

Představení blockchainové platformy Quartz se nesetkalo s velkým pochopením. Negativní ohlasy jako nemilosrdná lavina zavalily úvodní trailer, následně se o novince živelně diskutovalo. Kritika navíc zaznívá i přímo od zaměstnanců Ubisoftu.

Reklama

  • Platforma Quartz se nelíbí ani vývojářům z Ubisoftu
  • Někteří se bojí, aby nebyli nuceni implementovat NFT do vlastních her
  • Další jsou přesvědčení, že projekt skončí PR katastrofou

Ke komentářům se dostal magazín Kotaku, původně se objevily na interní sociální síti Ubisoftu. V příspěvcích se vyjádřili vývojáři napříč celou společností, někteří pro implementaci NFT předmětů zvaných Digits jen těžko hledali pochopení, jiní se obávali, aby se právě jejich hra nestala součástí tohoto projektu. 

“Opravdu to stojí za negativní publicitu, kterou to způsobí?” ptá se jeden ze zaměstnanců. “Normálně se během našich oznámení snažím zůstat pozitivní, ale tohle mě znepokojuje,” doplnil další.

Oznámení platformy Quartz hráče nepotěšilo, Ubisoft trailer raději schoval
i Zdroj: Hrej.cz

Oznámení platformy Quartz hráče nepotěšilo, Ubisoft trailer raději schoval

Ubisoft v týdnu učinil odvážný krok do neznámých vod, představil totiž blockchainovou platformu Quartz, kde chtěl hráčům…

9. 12. 2021 13:42

Další tvůrci z Ubisoftu pochybují o tom, že bude technologie skutečně energeticky nenáročná, tedy že opravdu nebude zatěžovat životní prostředí. Jiní zase svého chlebodárce podezřívají, že se za každou cenu snaží naskočit na další nesmyslný trend, přičemž se obávají, že to celé skončí obrovskou PR katastrofou. 

Ubisoftu nehraje do karet ani způsob uvolňování NFT předmětů. Ve hře Ghost Recon Breakpoint nyní hráči mohou získat specifickou helmu ve formě Digitu, podmínkou je ale strávit ve hře 600 hodin. Herní kritik vystupující pod přezdívkou Skill Up v této souvislosti zmiňuje, že jde o špatný nápad. Kryptonadšenci nyní budou mít Breakpoint zapnutý, aniž by skutečně hráli, jen aby hranici pokořili. Zároveň podotýká, že se něco takového Ubisoftu náramně hodí, protože pak může vykázat nárůst aktivních uživatelů, na což se v herní branži hodně hledí.

Závěrem se můžeme vrátit ke zmíněné udržitelnosti. Asi budete souhlasit, že počítač/konzole běžící pouze za účelem získání NFT předmětu, lze jen těžko vnímat jako uvědomělé využívání elektřiny. Jediné štěstí, že si lidé při rekordním nárůstu cen energií něco takového dvakrát rozmyslí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama