prvni-detaily-o-project-dark
Novinka První detaily o Project Dark

První detaily o Project Dark

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

1. 2. 2011 10:45
Reklama

Bez ohledu na to, že byla hra Demon’s Souls určena primárně pro japonský trh, udělala si velké jméno i v Evropě a USA. Není proto divu, že informace o tajemném Project Dark, který má pokračovat na vlně Demon’s Souls, zajímají i nás, o to víc, víme-li konečně nějaké první detaily. Objevily se v rámci velkého preview v japonském časopisu Famitsu a komunita zběhlá v překládání rozsypaného čaje do nám srozumitelného jazyka užuž chrlí výsledky.

Co je podstatné, hra byla přejmenována na Dark Souls, čímž se i opticky dostává mnohem blíže k svému předchůdci. Jedná se navíc o oficiální název, který by se měl objevit na krabicích, takže už víte, po čem se v obchodech za nějaký čas koukat. Co se týče herního obsahu, těšit se můžete především na zcela přepracovaný a náležitě rozlehlý svět. Vývojáři se chlubí tím, že cokoliv ve hře uvidíte, budete tam moci také dokráčet a celou oblast prozkoumat.

Zážitek z hraní by pak měl v mnohém Demon’s Souls připomínat, čímž máme na mysli především poučení se z chyb, které v průběhu hraní natropíte. Tím ale jakákoliv podobnost skončí, protože vývojáři chtějí zcela nový příběh, mezi jednotlivými světy se budete pohybovat přirozenou cestou a užijete si mnohem vyspělejšího designu. V tomto místě třeba zmínit snahu nejen o horizontální členění oblastí, ale také to vertikální, kdy na vás bude nebezpečí číhat například i z převisů skal a jiných vyvýšených míst.

V případě postav hrdinů se připravte na zcela variabilní způsob rozvoje schopností, bez nutnosti určovat na začátku nějakou třídu, či specifikaci. Zkrátka tak, jak budete chtít hrdinu rozvíjet, jej budete skutečně rozvíjet a je tedy zaručeno, že se například v online módech setkají naprosto unikátní rekové. A když už jsme nakousli multiplayer, kooperace a PvP je to, co si v Dark Souls budete moci zaručeně zahrát; o dalších módech se mlčí. V Japonsku vychází hra už letos, je ale pravděpodobné, že pokud se dočkáme i my (a hádáme, že dočkáme), stane se tak nejspíš až příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama