Scénář k filmové adaptaci Ghost of Tsushima je podle režiséra hotový
i Zdroj: Sucker Punch / Sony Interactive Entertainment
Ghost of Tsushima Novinka Scénář k filmové adaptaci Ghost of Tsushima je podle režiséra hotový

Scénář k filmové adaptaci Ghost of Tsushima je podle režiséra hotový

Dominik Tománek

Dominik Tománek

1. 11. 2023 10:00

Očekávaná filmová adaptace japonské pecky Ghost of Tsushima se podle jejího režiséra Chada Stahelskiho blíží do fáze, kdy začne hlavní část natáčení. Kvůli stávkám se však zatím čeká.

Reklama

  • Scénář k Ghost of Tsushima je dokončen a tým je o kus blíž k natáčení 
  • Produkci ovlivnily stávky WGA a SAG-AFTRA
  • Režisér Chad Stahelski chce natočit celý film v japonštině

Během nedávného rozhovoru pro Screen Rant k oscarové kampani filmu John Wick 4 se Stahelski podělil o dlouho očekávané novinky ohledně filmu Ghost of Tsushima. Potvrdil, že scénář je dokončen a že tvůrčí tým se blíží k hlavní fázi natáčení. Film Ghost of Tsushima ale samozřejmě trpí stejnými komplikacemi jako zbytek filmového průmyslu - stávky WGA a SAG-AFTRA. Režisér naznačil, že chce tedy počkat, až se celá situace vyřeší. 

"Máme scénář a jsme velmi blízko k tomu, abychom začali natáčet. Produkce je vždycky ošemetná, jde o studia, stávky, dostupnost a skauting. Musíte si věci vynutit. Myslím, že dvě věci, které jsou mi nejbližší a které mě nejvíce zajímají, jsou Highlander a Ghost of Tsushima. Jsou to skvělé předlohy, příběh filmu Ghost of Tsushima je navíc jednou z mých nejoblíbenějších předloh vůbec" řekl Stahelski pro Screen Rant.

Příběh původní hry od Sucker Punch se točil kolem samuraje, který hledá vykoupení po vyhlazení svého klanu mongolskými nájezdníky na ostrově Tsushima. Hlavní hrdina stál před volbou, zda se držet kodexu válečníka a bojovat čestně, nebo dosáhnout úspěchu, ale kodex přitom porušit. Stahelski, který se proslavil režií všech čtyř filmů o Johnu Wickovi, byl jako režisér a producent filmu Ghost of Tsushima oznámen na začátku roku 2021.

Režisér má v plánu natočit celý film v japonštině a celý cast bude složen z japonských herců. Kromě Ghost of Tsushima adaptuje Chad Stahelski i kultovního osmdesátkového Highlandera. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama