Sony příští měsíc vypne multiplayer Killzone Shadow a Killzone Mercenary
i Zdroj: Guerrilla Game
Killzone Mercenary Novinka Sony příští měsíc vypne multiplayer Killzone Shadow a Killzone Mercenary

Sony příští měsíc vypne multiplayer Killzone Shadow a Killzone Mercenary

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 7. 2022 10:45

Mercenary a Shadow Fall patřící k nejnovějším dílům série Killzone přijdou za několik málo týdnů o podporu multiplayeru. Změna se bude všech dostupných herních režimů, přičemž ke stejnému postupu dojde i RIGS: Mechanized Combat League, FPS, která na PSVR vyšla v roce 2016.

Reklama

  • Killzone Mercenary, Killzone Shadow Fall a RIGS: Mechanized Combat League přijdou o podporu multiplayeru
  • K vypnutí serverů dojde 12. srpna 2022
  • Fungovat přestane i kooperativní rozšíření Intercept pro díl Shadow Fall

Studio Guerrilla Games, které za každou z her stojí, na svém Twitteru uvedlo, že k vypnutí serverů dojde bez vlivu na singleplayer 12. srpna tohoto roku. Hry jako takové zůstanou proto v rámci koupené verze i v rámci PS Plus Extra hratelné jen v offline režimech, a v případě Killzone Shadow Fall i bez co-op dodatku Intercept.

Killzone Shadow Fall vyšel v roce 2014 na PS4 jako jeden z jejích launchových titulů, přičemž starší Killzone Mercenary dorazil na PS Vita v roce 2013. Série byla následně uložena k lednu. V roce 2021 se Guerrilla dokonce nechala slyšet, že uzavírá oficiální web série, čímž se stále zřetelnějším přesunem k Horizonu naznačila, že další hra Helghastů patrně není v dohlednu. Na druhou stranu, vše nemusí být ztraceno. Bývalý šéf studia (a nynější prezident PlayStation Studios) v roce 2017 uvedl, že na značku nezanevřel, ačkoli tehdy souběžně naznačil, že na ní tým aktivně nepracuje. Letos se nicméně objevila spekulace, že další díl vzniká možná jinde. Podle informací neoficiálních, leč dříve ověřených zdrojů může nová hra vznikat pro PSVR2.

Killzone možná ožije jako launchový titul pro PSVR2. Na hře se údajně pracovalo v Supermassive Games
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment

Killzone možná ožije jako launchový titul pro PSVR2. Na hře se údajně pracovalo v Supermassive Games

Série Killzone se naposledy rozrostla v roce 2013, kdy vyšla launchovka pro PlayStation 4 s podtitulem Shadow Fall, dočkali…

31. 5. 2022 10:52

Připomínáme, že sama Guerrilla Games, která se od značky postupně vzdaluje, nyní pracuje na jiném projektu. Po letošním Horizon Forbidden West a jeho rozšíření o nové grafické režimy momentálně pracuje na Horizon Call of the Mountain pro PSVR2. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama