Tvůrci Baldur’s Gate 3 neplánují vydat žádná rozšíření, DLC ani pokračování
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Tvůrci Baldur’s Gate 3 neplánují vydat žádná rozšíření, DLC ani pokračování

Tvůrci Baldur’s Gate 3 neplánují vydat žádná rozšíření, DLC ani pokračování

David Bernard

David Bernard

23. 3. 2024 10:30 4

Loňský herní hit Baldur’s Gate 3 pořádně rozvířil vody RPG žánru. Tvůrci z Larian Studios dokázali naplnit očekávání a v mnohém je dokonce předčili. Oznámení, se kterým během Game Developers Conference přišel zakladatel studia, Swen Vincke, může být pro mnohé hráče zklamáním. Autoři totiž neplánují vydat žádná rozšíření, DLC ani pokračování v podobě čtvrtého dílu.

Reklama

  • Tvůrci Baldur’s Gate 3 neplánují vydat žádná rozšíření
  • Během GDC 2024 to oznámil zakladatel Larian Studios, Swen Vincke
  • Autoři se chtějí oprostit od pravidel Dungeons & Dragons

Swen Vincke, zakladatel belgického tvůrčího celku Larian Studios, oznámil během Game Developers Conference 2024 (GDC) vskutku důležitou novinu. Autoři loňského RPG hitu Baldur’s Gate 3, který si z GDC odnesl další titul hry roku, neplánují vydat žádná rozšíření, DLC ani pokračování. Místo toho je v plánu celkový odklon od Dungeons & Dragons a přesun k něčemu novému. Během uplynulých měsíců jsme se dočkali velkého množství aktualizací a obsahových updatů, z nichž jeden přinesl i ucelené epilogy vybraných postav. Během GDC 2024 se Swen Vincke na téma dodatečného obsahu rozpovídal pro herní magazín IGN.

"Kvůli dosaženému úspěchu bylo zřejmé, že bychom měli udělat DLC, a tak jsme na jednom začali pracovat. Začali jsme dokonce uvažovat o Baldur’s Gate 4. V té době jsme ale ještě neměli uzavřenou kapitolu v podobě Baldur’s Gate 3. Skákat vstříc něčemu novému nám nepřipadalo správné. Strávili jsme spoustu času přeměnou systému na videohru a chtěli jsme dělat nové věci. Při vytváření D&D existuje mnoho omezení a 5. edice není snadným systémem, který by se dal do videohry vložit. Měli jsme spoustu nápadů na nový soubojový systém, které nešlo díky kompatibilitě uskutečnit," nechal se slyšet Vincke.

Vydání fyzické edice Baldur’s Gate 3 pro konzole se odkládá
i Zdroj: Larian Studios

Vydání fyzické edice Baldur’s Gate 3 pro konzole se odkládá

Studio Larian narazilo na problémy, krabicová verze pro konzole se o něco opozdí.

21. 3. 2024 13:00

Na jaký projekt se nyní Larian Studios zaměří, není prozatím jasné. Mohlo by se nicméně jednat o pokračování série Divinity, díky které se belgičtí tvůrci dostali do povědomí mnoha hráčů. RPG Baldur’s Gate 3 vyšlo 3. srpna 2023 na PC. Postupem času se hra dostala i na herní konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama