Vývojáři prvního Kerbal Space Programu se naplno přidávají k tvorbě druhého dílu
i Zdroj: Hrej.cz
Kerbal Space Program Novinka Vývojáři prvního Kerbal Space Programu se naplno přidávají k tvorbě druhého dílu

Vývojáři prvního Kerbal Space Programu se naplno přidávají k tvorbě druhého dílu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 8. 2021 12:25

Aby jedna cesta začala, druhá musí skončit. Zástupci vývojářského studia Squad po deseti letech aktivního podporování Kerbal Space Programu rozhodli nechat hru jejímu odpočinku a namísto dalšího aktualizováni se připojují k tvorbě jeho nástupce.

Reklama

  • Životní cyklus prvního Kerbal Space Programu se nachýlil ke konci
  • Jeho vývojáři se připojují k dosavadním tvůrcům druhého dílu

Jelikož bychom neměli zapomínat, že tvůrci prvního Kerbalu nejsou jediní, kteří se značkou nakládají, je dobré připomenout i roli seattleského týmu Intercept Games. Konkrétně ti se dostali loni k vývoji druhého dílu poté, co na ně Private Division delegovalo projekt po nečekaném zániku původního tvůrčího studia Star Theory Games.

Výsledek tohoto rozhodnutí jsme již mohli pocítit sami – ve změně tvůrčí vize, škrtání nápadů a v neposlední řadě i odklonu od původního časového plánu. Zejména v posledním bodě je příchod původních tvůrců zvlášť vítanou změnou, neboť za dobu svého oznámení byla hra odložena hned třikrát. Jednou na mezičas dubna 2021 a března 2021, podruhé na podzim 2021 a konečně na fiskální období dubna 2022 až března 2023.

Co se týče udržování technického stavu prvního Kerbalu vývojáři nevylučují, že se čas od času některý z updatů může objevit. Současně ale zdůrazňují, že s přechodem ke druhému dílu půjde spíše o výjimečnou situaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama